Vegán céklakar-paccsó

Back to Blog
Vegan beetroot carpaccio

Vegán céklakar-paccsó

A vegán céklakar-paccsóhoz, amelyet a V5 PowerLine zöldségvágónkkal készítettünk, lehetővé válik a 1,2 mm vékony szeletek pontos szeletelése.

A cékla nagyon magas tápértéke van. Nagyon magas víztartalommal rendelkezik, ezért nagyon alacsony kalóriatartalmú. Gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban. A cékla csökkenti a vérnyomást, csökkenti a szívbetegség kockázatát, javítja az agyműködést és támogatja a májműködést. Fokozza az állóképességet és nagyon jó hatással van az emésztésre.

Ezeknek az előnyöknek köszönhetően finom vegán céklakar-paccsót készítettünk ízletes brokkoliszórással. Gyorsan és könnyen elkészíthető. Ideális vendégek számára spontán látogatáskor, vagy előételként egy kellemes vacsoránál.

Hozzávalók a kar-paccsóhoz:
3 nagyobb cékla, megmosva és megszárítva
Egy csipet só
bors
Egy csipet olívaolaj

A dresszinghez:
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 teáskanál mustár
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál juharszirup
1 teáskanál balzsamecet
½ teáskanál tengeri sópehely
1 gerezd fokhagyma, aprítva

Hozzávalók a brokkoliszóráshoz:
½ csésze (35g) brokkoli
1 citrom reszelt héja
Mandula és apró fűszernövények a tálaláshoz

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra (hagyományos)/170 fokra (légkeverés).

Vágjunk ki három 20 cm-es alumíniumfólia négyzetet. Helyezzünk egy céklát mindegyik közepére. Szórjuk meg egy csipet sóval és borssal, majd kenjük meg mindegyik céklát egy kevés olívaolajjal. Csippentsük össze a fólia széleit és csomagoljuk be a céklákat. Helyezzük egy sütőlapra és süssük a előmelegített sütőben 1 órán át. Kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk kihűlni a sütőben, amíg használatra készen áll.

A dresszing elkészítéséhez tegyük az összes hozzávalót egy kis üvegcsészébe. Zárjuk le egy fedővel és rázzuk össze. Tartsuk hűtőszekrényben, amíg felhasználásra nem kerül.

A szóráshoz aprítsuk fel a brokkolit és reszeljük a citromhéjat, majd keverjük össze, amíg durvább morzsák keletkeznek. Tartsuk hűtőszekrényben, amíg felhasználásra nem kerül.

A tálaláshoz vékonyan szeleteljük a sült céklát a V5 mandolin segítségével. Rendezzük el a cékla szeleteket egy tálban. Szórjuk meg a brokkoli morzsával. Öntsük rá a dresszinget. Díszítsük mandulával és apró fűszernövényekkel.

Így kész a finom és egészséges céklakar-paccsó.

Oszd meg ezt a posztot

Back to Blog