Vegan Ramen Soup

Back to Blog

Vegan Ramen Soup

A V5 PowerLine zöldségvágóval 7 mm-es betéttel készült ez a recept

A ramen egy étel, amely három részből áll: levesből, tésztából és különféle köretek kíséretéből. Könnyű elkészíteni, de nagyon ízletes! Különböző összetevőkkel kombinálhatod, és saját ízlésed szerint alakíthatod! Próbáld ki a receptünket, és mondd el, hogy milyen ízlett!
Hozzávalók a leveshez:
250 ml víz
½ db kockára vágott zöldség a leveshez
2 kanál szójaszósz
½ teáskanál chili por

Hozzávalók:
Tészta
1 nagy sárgarépa
3 vékonyra szeletelt friss gyömbér
3 db nagyobb gomba (vagy más fajta gomba)
1 szál újhagyma
1 maroknyi kukorica
1 levél mángold vagy spenót

Elkészítés:
Leves
Vágd vékony csíkokra a répát és a gyömbért, tedd a fazékba, ahol alaplevet készítünk fél leveskockából, öntsd fel vízzel, majd főzd 10 percig. Csökkentsd a hőt, és add hozzá a szójaszószt és a chiliport, majd főzd további 5 percig.
Zöldségek – Amíg a leves fő, vágd vékony szeletekre a gombát, pirítsd meg kevés olajon magas hőfokon, amíg sárgás nem lesz, majd tedd félre. Karikázd fel az újhagymát. Vágd csíkokra a mángoldot vagy spenótot. Ha a kukorica kihűlt, forró vízbe áztasd rövid ideig, és már készen is van használatra. Amikor a leves elkészült, óvatosan távolítsd el a főtt répát és gyömbért, és tedd félre, ezeket szükségünk lesz a tálaláshoz.
Tészta
Öntsd forró vízzel le a tésztát 5 percig. Ha elkészült, szűrd le.
Most már minden összetevőt elkészítettünk, és itt az ideje tálalni:
Öntsd a levest mélyebb kerámia tálba, majd rendezd el mellette a tésztát, és a zöldségeket a képen látható sorrendben.
A rament melegen tálalják, mint egy rendkívül tartalmas és egészséges levest!

Oszd meg ezt a posztot

Back to Blog