Sült chipsszel ünnepeljük

Back to Blog
sült chipsszel ünnepeljük
sült chipsszel ünnepeljük

Sült chipsszel ünnepeljük

A pénteki napot házi édesburgonyás sütőben sült chipsszel ünnepeljük!

Összetevők:

2 közepes méretű édesburgonya

4 evőkanál olívaolaj

½ teáskanál só

¼ teáskanál fekete bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki két nagy tepsit sütőpapírral.
  2. Hámozzuk meg és a mandolin segítségével vékonyan szeleteljük fel az édesburgonyát.
  3. Egy nagy keverőtálban keverjük össze az olívaolajat, a sót és a borsot.
  4. Tegyük a tálba az édesburgonyaszeleteket, és keverjük össze, hogy az olívaolajos keverék belepje.
  5. Rendezzük el a szeleteket a sütőlemezeken, és süssük mindkét oldalát körülbelül 10 percig.
  6. Hagyjuk a chipset a sütőből kivéve egy hűtőrácson kihűlni.

7. Tálaljuk mártogatós mártással.

Oszd meg ezt a posztot

Back to Blog