Sült chipsszel ünnepeljük
A pénteki napot házi édesburgonyás sütőben sült chipsszel ünnepeljük!
Összetevők:
2 közepes méretű édesburgonya
4 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál só
¼ teáskanál fekete bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki két nagy tepsit sütőpapírral.
- Hámozzuk meg és a mandolin segítségével vékonyan szeleteljük fel az édesburgonyát.
- Egy nagy keverőtálban keverjük össze az olívaolajat, a sót és a borsot.
- Tegyük a tálba az édesburgonyaszeleteket, és keverjük össze, hogy az olívaolajos keverék belepje.
- Rendezzük el a szeleteket a sütőlemezeken, és süssük mindkét oldalát körülbelül 10 percig.
- Hagyjuk a chipset a sütőből kivéve egy hűtőrácson kihűlni.
7. Tálaljuk mártogatós mártással.