Sütött almával teli rózsák

Back to Blog
Baked apple roses

Sütött almával teli rózsák

December egy vidám hónap, amikor mindenki készül a karácsonyra. Itt van egy finomság neked, ami nemcsak nagyszerű ízű, hanem csodálatosan néz ki is! Ezek a csodás sütött alma rózsák nagyon könnyen elkészíthetők. Ehhez a Borner Multi Peeler 3 darabos szettjét használtuk.

Hozzávalók:
1 nagy vörös alma, magház eltávolítva és nagyon vékonyan szeletelve
¼ csésze fehér cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 lap felengedett fagyasztott leveles tészta
¼ csésze olvasztott vaj
1 tojás
2 teáskanál víz
1 teáskanál porcukor (opcionális)

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

Kenj meg két kis formát vajjal, majd szórd meg fehér cukorral.
Helyezd az alma szeleteket egy tányérra, ha szükséges, kissé átfedve. Melegítsd a mikrohullámú sütőben magas fokozaton kb. 45 másodpercig, amíg a szeletek kissé megpuhulnak. Fedd le a tányért műanyag fóliával és konyharuhával.
Keverd össze a cukrot és a fahéjat egy tálban.

Nyújtsd ki a leveles tészta lapot kevésbbé, mint 1/8 inch vastagságra. Pizza vágóval vágj ki két 3×12 inch téglalapot. Tartsd meg a maradék darabokat más célra.
Kenj meg olvasztott vajjal a tésztalapot, majd szórd meg bőségesen a fahéjas cukorral. Helyezd az alma szeleteket a tészta egyik hosszú szélén, kb. 1/4 inch-re a tészta szélétől, kissé átfedve a szeleteket. Hajtsd félbe a tésztát az alma szeletek fölé, létrehozva egy hosszú “hajtásos lemezt”, amely a alma szeletek kerekített szélét hagyja láthatóvá.

Válaszd fel az tojást és a vizet egy tálban. Kend meg a tészta felületét a tojásos keverékkel. Szórd meg még több fahéjas cukorral, ha szeretnéd.
Egyik végétől kezdve, ne tekerd túl szorosan a tésztát, hogy rózsa alakú péksüteményt hozz létre. Zárd le a tekercset a tésztacsík végével.
Helyezd a rózsákat előkészített formákba. Szórd meg őket még egy kis fahéjas cukorral.

Helyezd a formákat közvetlenül a előmelegített sütő középső polcára.
Süsd kb. 45 percig, amíg szépen barnulnak. Vegyük ki a formákat fogóval és helyezd egy sütőlapra hűlni 5-10 percig. Emeld ki az alma rózsákat a formákból és hagyd őket hűlni rácsra. Tálalás előtt meghintendő porcukorral.

Oszd meg ezt a posztot

Back to Blog