Vegetáriánus fasírt kurkumás szósszal

Back to Blog
Vegetarian meatballs in turmeric sauce

Vegetáriánus fasírt kurkumás szósszal

Hozzávalók a Vegetáriánus fasírt kurkumás szósszal:
250 gramm vegetáriánus darált hús
2 kisebb sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 csomag sütőpor
3 evőkanál olívaolaj
Petrezselyem

Bors
Hozzávalók a szószhoz:
200 ml növényi tejföl
200 ml paradicsomszósz
2-3 teáskanál kurkuma
2 teáskanál kömény
Egy csipet só
Egy csipet cukor
Bors
Petrezselyem

Elkészítés:
Aprítsd fel a friss vegetáriánus darált húst és a fokhagymát egy aprítógépben. Add hozzá a reszelt sárgarépát és finomra vágott petrezselymet. Ízesítsd sóval és borssal, majd adj hozzá a sütőport és az olívaolajat, és keverd össze, amíg egy sűrű masszát nem kapsz.

Egy kanállal szedd ki a masszából és formázz gombócokat. Süsd meg a gombócokat a sütőben 180 fokon kb. 15 percig (amíg szép aranybarna színt kapnak). Tedd félre, amíg elkészül a szósz.

Egy mély serpenyőben add hozzá a növényi tejfölt és a paradicsomszószt, majd add hozzá az összes fűszert, és kevergetve forrald fel alacsony hőfokon. Miután összekeveredtek, add hozzá a gombócokat, és még öt percig főzd. Szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.

Oszd meg ezt a posztot

Back to Blog