Töltött édesburgonya
Itt van még egy ízletes és egészséges töltött édesburgonya recept!
Hozzávalók:
3 közepes méretű édesburgonya
1 zacskó vegán majonéz
1 avokádó
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál fokhagymapor
Só
200 g zöldség alapú sajt
retek
hagyma
Elkészítés:
Jól mossuk meg az édesburgonyákat, majd vágjuk félbe. Süssük mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton 10 percig, vagy süssük 200 fokon előmelegített sütőben körülbelül egy órán át. Az édesburgonyák akkor készek, amikor középen puhaak. Ürítsük ki az édesburgonyák közepét, majd keverjük össze egy tálban a vegán majonézzel. Tegyük félre a tálban, hogy később tálaláskor használjuk.
Pürésítsük az avokádót, majd adjuk hozzá az olívaolajat, citromlevet, fokhagymaport és egy csipet sót, alaposan keverjük össze.
Tömjük meg az édesburgonyákat úgy, hogy a héj egyharmadát kitöltjük az édesburgonya töltelékkel, a második harmadát az avokádó töltelékkel, és az utolsó harmadát a növényi sajttal.
Vékonyan szeleteljük fel a retket és a hagymát, majd tegyük a tetejére.
Az édesburgonyákat díszíthetjük kedvenc fűszerekkel és feltétekkel.