Egy vegetáriánus lasagna recept, amely minden ízlésnek és minden napra megfelelő.

Back to Blog
Veg lasagna
Veggie lasagna
Meatless lasagna
Non-meat lasagna

Egy vegetáriánus lasagna recept, amely minden ízlésnek és minden napra megfelelő.

Egy vegetáriánus lasagna, amit újra és újra meg szeretnél enni!

🔻

  • 6 főre:
  • 1/2 csomag lasagna tészta
  • 1 közepes méretű padlizsán
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3/4 gerezd fokhagyma
  • 2 konzerv paradicsomszósz (400 ml-esek)
  • 200 g fagyasztott spenót
  • 300 g mozzarella
  • 100-150 g sajt
  • Olívaolaj
  • Bazsalikom
  • Bors
  • Cukor

 

🔻

Elkészítés:

Mossa meg a padlizsánt, majd vágja azokat a héjával együtt egyforma vastagságú, körülbelül 0,5 cm vastag szeletekre. Ezután sózza meg az egészet, és hagyja állni.

A következő lépés a szósz: Finoman vágja apróra a vöröshagymát, zúzza össze a fokhagyma felét, majd süsse össze mindent egy serpenyőben kevés olívaolajon alacsony hőfokon. Ezután adja hozzá a paradicsomszószt és 200 ml vizet. Főzze az egészet körülbelül 20 percig, majd adjon hozzá egy csipet cukrot (hogy semlegesítse a paradicsom természetes savanykás ízét), feketeborsot, sót és bazsalikomot. Amikor a szósz elkészült, hagyja kihűlni.

Eközben a padlizsán kieresztette a vizet. Mossa meg a szeleteket hideg vízzel, majd szárítsa meg őket. Süssön meg egy kevés olívaolajjal mindkét oldalukat serpenyőben, amíg enyhén barnák lesznek. Helyezze a padlizsán szeleteket egy tányérra, és fedje le konyhai papírtörlővel.

A padlizsán sütése után süssön meg a maradék fokhagymát (pürésített formában) és a spenótot ugyanabban a serpenyőben kevés olívaolajon. Adj hozzá sót és borsot.

Helyezze az összetevőket egy sütőedénybe a következő sorrendben:

 

  1. Elsőként a szósz
  2. Lasagna tészta
  3. Padlizsán
  4. Szósz
  5. Spenót
  6. Mozzarella szeletek
  7. Lasagna tészta
  8. Padlizsán
  9. Szósz
  10. Spenót
  11. Mozzarella
  12. A lasagna tészták legyenek az utolsó réteg

Minden réteget befedünk a maradék szósszal, majd a reszelt sajtot bőségesen elosztjuk az egész lasagna tetején. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe helyezzük.

180 fokon 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 15 percig sütjük.

Tipp: A lasagna tésztalapokat nem szükséges előre elkészíteni.

Oszd meg ezt a posztot

Back to Blog