Cékla tészta

Back to Blog

Cékla tészta

A cékla meglehetősen alacsony kalóriatartalmú, és magas a vitamin- és ásványianyag-tartalmú. Folsavat, B1-vitamint, B2-vitamint, B6-vitamint, C-vitamint és béta-karotint, az A-vitamin előanyagát is tartalmazza. Van egy új receptünk a tészta szerelmeseinek!

 

  • 1 csomag tészta
  • 200 ml vegán tejföl a főzéshez
  • 3 kisebb cékla
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors

 

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Hámozzuk meg a céklát, vágjuk darabokra, és főzzük puhára. Amikor a cékla elkészült, pürésítsük az egészet a tejföllel és a fokhagymával együtt egy turmixgépben. Sóval, borssal és citromlével fűszerezzük.

Öntsük a mártást a lecsöpögtetett, főtt tésztára, és kis lángon pároljuk, amíg összeáll. A főzés hosszától függően a mártás hígabb vagy sűrűbb lesz.

Ha elégedett a szósz állagával, az étel készen van!

Ezeket a termékeket használtuk: Kombihámozó , V5 Powerline

Oszd meg ezt a posztot

Back to Blog