Töltött paradicsom

Back to Blog
stuffed tomatoes

Töltött paradicsom

Van egy új, egészséges és rendkívül finom receptünk neked! Készítettél már töltött paradicsomot? Ha nem, akkor most az ideje!

Hozzávalók:
5-6 közepes méretű paradicsom
300 g osztriga gomba
60 g köles
1 hagyma
2 sárgarépa
2-3 gerezd fokhagyma
50 g sajt (opcionálisan vegán sajt)
olívaolaj

bors
petrezselyem

Elkészítés:
Mossuk meg a paradicsomokat és távolítsuk el a szár körüli részt. Óvatosan ürítsük ki a belsejüket. Vágjuk apró kockákra a hagymát és az osztriga gombát. Reszeljük finomra a sárgarépát és zúzzuk össze a fokhagymát. Egy mélyebb serpenyőben melegítsünk olívaolajat közepes-erős lángon, majd pároljuk meg benne a hagymát és sárgarépát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát, és együtt pároljuk kb. 10 percig. Végül adjuk hozzá a előfőzött kölest, csak annyit, hogy jól összekeveredjen minden. Töltelékként töltsük meg vele a paradicsomokat.
Helyezzünk sütőpapírt egy tűzálló tálat, helyezzük rá a töltött paradicsomokat, majd öntsük rá a sajtot mindegyik paradicsomra. Süssük a sütőben kb. 20 percig 180 fokon.

Oszd meg ezt a posztot

Back to Blog