Csicseriborsó és avokádóval töltött kenyér
A V6 ExclusiveLine rozsdamentes acél zöldségszeletelőt használtuk az avokádó felvágásához.
Csicseriborsós és avokádós kenyér – egy különleges csemege! Unalmasnak találod az alap avokádókrémet a kenyéren? Akkor van egy remek receptünk, amely új életet lehel a konyhádba! A csicseriborsó és az avokádó egyszerűen zseniális kombináció, amit ki kell próbálnod!
Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 kisebb vöröshagyma, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, összenyomva
1 konzerv aprított paradicsom
1 evőkanál szárított olasz fűszerkeverék
Egy kevés csili pehely
Tengeri só
2 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve és átmosva
4-5 púpos evőkanál vegetáriánus ricotta sajt
Egy maréknyi petrezselyemzöld
Kenyeri szeletek + avokádó
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk kb. 5 percig, gyakran kevergetve. Adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, az olasz fűszerkeveréket, a csili pehelyt és a sót.
Csökkentsük a hőfokot, és gyakran keverve főzzük, amíg sűrű szósz nem képződik, kb. 10 percig.
Amikor a szósz elkészült, adjuk hozzá a megmosott és szárazra tört csicseriborsót. Tegyük mindent egy sütőedénybe, és süssük előmelegített sütőben kb. 25 percig. Ezután adjuk hozzá a ricotta sajtot, és tegyük vissza a sütőbe további 5 percig, hogy minden jól megsüljön.
Vegyünk egy szelet kenyeret, kenjünk rá egy szép réteg csicseriborsós krémet, vágjuk fel az avokádót, és tegyük a kenyérre. Szórjuk meg tengeri sóval, fekete borssal, petrezselyemzölddel és csiliporral, majd élvezzük!