Színes őszi tál tökkel
A tök a tökéletes őszi zöldség. Ezért készítettünk egy ízletes Színes őszi tál tökkel. Természetesen minden összetevőt saját ízlésed szerint variálhatsz. A tököt egészséges spenóttal, magas fehérjetartalmú csicseriborsóval és finom vöröskáposztával párosítottuk. Légy inspirálva a receptünktől!
Hozzávalók:
200 gramm tök
100 gramm vöröskáposzta
100 gramm spenót
100 gramm csicseriborsó
feta sajt
Öntet ízlés szerint
Elkészítés:
Vágd fel a tököt vékony szeletekre a V5 zöldségszeletelővel, majd csepegtess rá egy kis olajat és süsd 10-15 percig a sütőben.
Ezután szűrd le és öblítsd le a csicseriborsót. Melegíts fel egy serpenyőt olajjal, és pirítsd meg benne a csicseriborsót, amíg aranybarnára sül.
Most vágd fel a vöröskáposztát a legvékonyabb fokozaton és tedd félre.
Moss meg a spenótot és helyezd a tálba. Oszlasd el rajta a csicseriborsót és a vöröskáposztát. Ezután tedd rá a sült tök szeleteket és díszítsd feta sajttal. Finomítsd az ízeket egy tetszőleges öntettel és kész is a tál!