Tökös lasagne

Back to Blog
Pumpkin Lasagna

Tökös lasagne

Október a tök hónapja! Nemcsak finomak, hanem tele vannak vitaminokkal és értékes összetevőkkel, amelyek jók az egészségünk számára. Ezért elkészítettünk neked egy ízletes tökös lasagne-t, amit könnyedén elkészíthetsz otthon!

Hozzávalók:
800 g tök, 2 mm vastag szeletekre vágva
1 csokor zsálya, levelek leszedve, 1/2 része finomra vágva
1/2 csésze (125 g) olvasztott ghee, plusz további 1/4 csésze (60 g) ghee
1 póréhagyma, vékonyan szeletelve
4 gerezd fokhagyma, finomra reszelve
100 g kelkáposzta és fekete káposzta, szárak eltávolítva, levelek finomra vágva
270 g félig szárított paradicsom, lecsepegtetve és felkockázva
500 g túró
2 tojás, enyhén felverve

Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a tökszeleteket a zsálya felével, 2 evőkanál ghee-vel és 2 teáskanál sópehellyel, majd tedd félre.
Egy másik tálban keverd össze a póréhagymát, fokhagymát, 2 evőkanál ghee-t és 1/2 teáskanál sópehellyet, majd tedd félre.
Egy tálban keverd össze a kelkáposztát, fekete káposztát, paradicsomot és 1 teáskanál sópehellyet. Simogasd óvatosan a leveleket, hogy lágyabbak legyenek, majd tedd félre.
Keverd össze a túrót, tojásokat és felvágott zsályát egy tálban.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Kend ki egy 2 literes (8 csésze) sütőtál vagy tepsit.
A lasagne-hoz vidd a póréhagyma 1/3 részét a tál aljára, majd helyezz rá egy réteg tökös keveréket, majd 1/3 rész túró keveréket. Fedd le 1/3 rész kelkáposzta keverékkel, majd újabb réteg tökös keverékkel. Ismételd meg ezt a folyamatot még kétszer, végül a maradék tökös keverékkel fejezd be. Kend át a tetejét a maradék ghee-vel.
Helyezz egy pergamenpapírt a lasagne tetejére, majd csomagold be fóliába. Süsd 1 óra 30 percig, amíg a lasagne pu

Oszd meg ezt a posztot

Back to Blog