Cukkini spagettihez

Back to Blog

Cukkini spagettihez

Probáld ki a cukkiniból készült tészta helyett a hagyományos tésztát. Még finomabb íze lesz, csodásan néz ki, és biztosan egészségesebb! A megfelelő szósszal mindenkit lenyűgözöl majd! Itt van egy új recept, amit a családodnak és barátaidnak tálalhatsz! A cukkinispagettit a Borner Multi Peeler segítségével készítettük, ez egy valódi sokoldalú eszköz a konyhában.

Hozzávalók:
2 nagy cukkini
1 citrom
tengeri só
bors
100 gramm vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
150 gramm lencse
1 evőkanál kókuszolaj (vagy más növényi olaj)
2 evőkanál paradicsomkrém
2 evőkanál balzsamecet
1 ág rozmaring
1 üveg sűrített vagy aprított paradicsom
45 gramm tökmag
1 evőkanál édes paprikapor
½ teáskanál füstölt paprikapor
1 teáskanál kömény
Friss bazsalikom
Cseresznyepaprika díszítéshez

Elkészítés:
Mossa meg a cukkinit, vágja le a végét, majd használja a Multi Peeler-t a cukkini hosszanti szeletelésére spagettivé.
Keverje össze a cukkinispagettit 2 evőkanál citromlével és egy csipet tengeri sóval, majd tegye félre, amíg kisül a víz.

Hámozza meg, reszelje le és finomra vágja a vöröshagymát és a fokhagymát. Öblítse le hideg víz alatt a lencsét. Melegítse fel a 1 evőkanál kókuszolajat egy mély serpenyőben, adjuk hozzá a kockázott hagymát és fokhagymát, majd adja hozzá a lencsét és a paradicsomkrémet. Öntse hozzá mindent 300 ml vízzel, majd adjon hozzá balzsamecetet. Tegyen hozzá egy ág rozmaringot és egy babérlevelet, majd pirítsa meg a lencsét. A rozmaringot és a babérlevelet távolítsa el az tálalás előtt.

8-10 perc főzés után adjunk hozzá további 200 ml vizet, majd keverjük hozzá a felaprított paradicsomot és a tökmagot. Adjuk hozzá a száraz fűszereket.
A teljes főzési idő 25 perc után a lencse elkészült. Adjunk hozzá frissen aprított bazsalikomot, majd

Oszd meg ezt a posztot

Back to Blog