Zöldségchipsek paradicsomos mártogatóval és cheddar szósszal
A zöldségchipek valóban egészségesebbek-e, mint a hagyományos krumplis chipszek?
A boltban kapható kész zöldségchipek általában szintén olajban sütött változatok, ezért ritkán tartalmaznak kevesebb kalóriát vagy zsírt. Azonban a megoldás az, hogy magad is könnyen és gyorsan elkészítheted a zöldségchipeket a Borner Crispymaker segítségével. Hogy működik? A mai receptünkben megmutatjuk.
Hozzávalók a chipsekhez: 2 sárgarépa 2 burgonya 2 cékla 2 édesburgonya
Hozzávalók a paradicsomos mártogatóhoz: 1 paradicsom 1 gerezd fokhagyma 1 teáskanál olívaolaj ½ teáskanál friss kakukkfű Só Bors
Hozzávalók a cheddar szószhoz: 180 g cheddar sajt 250 ml tej 2 evőkanál vaj 2 evőkanál liszt 1 csipet só
Elkészítés: Alaposan mosd meg a hámozatlan zöldségeket. Vágd vékony szeletekre. Töltsd fel a Multimaker edényt vízzel és jéggel, helyezd bele a felvágott zöldségeket, és hagyd 30 percig, hogy a keményítő távozzon. Ezután helyezd a zöldségeket egy nedvszívó kendőre, majd egy másikkal itasd fel róluk a nedvességet. Helyezd el a zöldségeket külön-külön a Crispymakerben, majd tedd a mikrohullámú sütőbe 700 W-on 4-4,5 percig. A chipseket tálald paradicsomos mártogatóval és/vagy cheddar szósszal.
Paradicsomos mártogató elkészítése: Tedd az olívaolajat egy serpenyőbe, majd melegítsd fel, és pirítsd meg benne a fokhagymát. Eközben reszeld le a paradicsomot. Amikor a fokhagyma aranybarnára pirult, add hozzá a reszelt paradicsomot, sót, és jól keverd össze. A mártogatót töltsd fel illatos kakukkfűvel.
Cheddar szósz elkészítése: Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a lisztet. Keverd 2-3 percig, amíg a keverék aranybarnára sül. Ezután add hozzá a tejet, és keverd újra. Amint a szósz besűrűsödik, vedd le a serpenyőt a tűzhelyrő