Ratatouille
A ratatouille egy mediterrán zöldségétel, amit a sütőben főznek. Ez az étel friss zöldségekből készül, és többféle variációja létezik az ízlés szerint. Mi egyet közülük elkészítettünk neked!
Hozzávalók:
1-2 evőkanál olívaolaj (+ még egy kevés a locsoláshoz)
1 db apróra vágott hagyma
3 gerezd fokhagyma, felaprítva
500g paradicsompüré
1 evőkanál paradicsompaszta
1 evőkanál olasz fűszerkeverék (pl. bazsalikom, oregánó, kakukkfű)
1 db cukkini
1 db padlizsán
3 db paradicsom
Vegán mozzarella vagy vegán reszelt sajt, vagy mindkettő
Díszítéshez (opcionális):
Vegán parmezán
bazsalikom
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, felső és alsó sütéssel.
Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és párold üvegesre a hagymát 2-3 perc alatt. Ezután add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még egy percig.
Most add hozzá a paradicsompasztát és a dúrva paradicsomot. Ízesítsd sóval, borssal és fűszerekkel, majd főzd 5 percig.
Eközben vágd fel a cukkinit, padlizsánt és paradicsomot 2-3 mm vastag szeletekre a V6 ExclusiveLine használatával.
Öntsd a paradicsomszószt egy 24 cm-es kerek tepsi aljára (vagy hagyd a serpenyőben, ha sütőálló), és helyezd rá a zöldségeket váltakozva. Ízesítsd sóval, borssal és fűszerekkel. Szórd meg a vegán mini mozzarellagolyókat és a reszelt sajtot a tetejére, majd locsold megolajjal.
Fedd le a formát, és süsd a előmelegített sütőben kb. 30 percig. Fedd le, és süsd még további 15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és enyhén megpirulnak.
Díszítsd a ratatouille-t vegán parmezánnal, kakukkfűvel és bazsalikommal, és élvezd!