Börner sajtkészítő

11486Ft ÁFA-val 9763Ft ÁFA-val

Availability: 4 készleten Cikkszám: BS20202
15% OFF Summer offers
összehasonlítani összehasonlítani

Leírás

Készítsen saját gyártmányú sajtot (túrót) minimális munkabefektetéssel, anélkül, hogy elhagyná otthoni kényelmét – könnyen, gyorsan kap egészséges terméket. A Börner sajtkészítő segítségével saját ízlésének megfelelő sajtot tud gyártani.

A sajt remek csemege – különösen, ha krémsajtot (túrót) egyszerűen kenyérre ken. Ugyanilyen jól fogyasztható méz vagy lekvár alá kenve, mártáshoz, díszítéshez, vagy előételek töltelékéhez.

A túró zsírszegény, ugyanakkor fontos tápanyagokban gazdag élelmiszer, olyanokban, mint a kalcium, foszfor, A, B, E, D és K vitamin. Az üzletben vásárolt sajttal szemben, a saját gyártmányú nem tartalmaz tartósító- ill. sűrítőanyagot, színezékeket és ízfokozókat. A házilag készített sajt természetes termék, melyet saját ízlésének megfelelően tehet változatossá.

De hogyan is lehet saját gyártmányú sajtot készíteni? Valójában – könnyedén. Az eredeti Börner-féle recepthez tejre van szükség (tehén-, kecske-, juhtej, laktózmentes-, szója- vagy mandulatej), mikrohullámú sütőre vagy lábasra és koaguláló szerre, pl. citromlére vagy ecetre. A tejet először is felmelegítjük, még mielőtt hozzáadnánk a koaguláló szert, hogy megaludjon, majd a Börner sajtkészítőbe töltjük. A Börner MultiMaker erre a célra ideális segédeszköz. Ez az igazság.

Természetesen hozzáadhat még egyéb összetevőket is, például zöldfűveket, vagy fűszereket, hogy saját ízvilágát alakítsa ki. A kész terméket élvezheti azon melegében, amint elkészült, vagy beteheti a hűtőszekrénybe – ízét fokozandó és állagát megerősítendő.

A Börner sajtkészítő egy biszfenol A-mentes műanyagból készült, jóminőségű speciális szita. Tartozik hozzá egy egyedi illesztésű tálca, amelyet a folyadék lecsöpögtetésének segédeszközéül használunk. Ugyanez a tálca a késztermék tálalására is alkalmas. A szitát is és a tálcát is be szabad tenni a mosogatógépbe. Ne mosogassa agresszív tisztítószerek, vagy súrolószerek alkalmazásával.

Javaslatunk:

A savó egy rendkívül egészséges termék. 94%-ban vízből áll, 4-5%-ban laktózból és gyakorlatilag zsírmentes. Ráadásul tejsavat tartalmaz, ami B1, B2 és B6 vitaminokból áll (előbbiek felelnek a zöldes színárnyalatért), valamint káliumot, kálciumot, foszfort és más ásványi tápanyagokat, amelyekhez járul még 0,6-1% savófehérje. Ha kedveli, érdemes egy alkalmas konténerbe tölteni és elfogyasztani.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

További információk

szín