Vegán sütőben sült krumpli
Sütőben sült krumpli, különleges és fűszeres, exotikus és vegán! A recepthez ajánljuk a wave waffle PowerLine vágóeszközt gyümölcsszartíróval.
Hozzávalók: 3 krumpli, hámozva és szeletelve 2 teáskanál olívaolaj ½ teáskanál só
Hozzávalók a „baconhoz”:
½ csésze apróra vágott mandula
½ teáskanál őrölt kömény
½ evőkanál füstölt paprika
⅓ teáskanál chili paprika
½ teáskanál fokhagymapor
½ teáskanál fekete bors
½ teáskanál só
1 evőkanál tamari szósz
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál víz
Díszítés: 1 csésze apróra vágott vegán sajt ⅓ csésze szeletelt fekete olajbogyó 1 avokádó, hámozva és kockázva ⅓ csésze apróra vágott cseresznye paradicsom ½ apróra vágott jalapeno 2 evőkanál szeletelt újhagyma 1 evőkanál vegán majonéz 2 evőkanál BBQ szósz
Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 120°C-ra. Fedj be egy sütőlemezt sütőpapírral. Egy kis tálban keverd össze a „bacon” hozzávalóit a mandulán kívül. Amikor a hozzávalók összekeveredtek, add hozzá a mandulát és keverd össze. Egy rétegben helyezd el a fűszeres mandulát a sütőlemezen, majd süsd kb. 7 percig aranybarnára. Tedd félre. Állítsd a sütőt 190°C-ra. Helyezd a szeletelt krumplit ugyanarra a sütőlemezre, kend meg olívaolajjal, és szórd meg sóval. Süsd körülbelül 20 percig, amíg ropogós lesz. Szórd rá a vegán sajtot a krumplira, és azonnal tedd vissza a korábban kikapcsolt sütőbe, hogy a sajt megolvadjon. Ezután tetejére tegyél chili paprikát, paradicsomot, avokádót, fekete olajbogyót, vegán majonézt és BBQ szószt. Szórd rá néhány szeletelt újhagymát, és élvezd!