Egy vegetáriánus lasagna recept, amely minden ízlésnek és minden napra megfelelő.
Egy vegetáriánus lasagna, amit újra és újra meg szeretnél enni!
🔻
- 6 főre:
- 1/2 csomag lasagna tészta
- 1 közepes méretű padlizsán
- 1 közepes vöröshagyma
- 3/4 gerezd fokhagyma
- 2 konzerv paradicsomszósz (400 ml-esek)
- 200 g fagyasztott spenót
- 300 g mozzarella
- 100-150 g sajt
- Olívaolaj
- Bazsalikom
- Só
- Bors
- Cukor
🔻
Elkészítés:
Mossa meg a padlizsánt, majd vágja azokat a héjával együtt egyforma vastagságú, körülbelül 0,5 cm vastag szeletekre. Ezután sózza meg az egészet, és hagyja állni.
A következő lépés a szósz: Finoman vágja apróra a vöröshagymát, zúzza össze a fokhagyma felét, majd süsse össze mindent egy serpenyőben kevés olívaolajon alacsony hőfokon. Ezután adja hozzá a paradicsomszószt és 200 ml vizet. Főzze az egészet körülbelül 20 percig, majd adjon hozzá egy csipet cukrot (hogy semlegesítse a paradicsom természetes savanykás ízét), feketeborsot, sót és bazsalikomot. Amikor a szósz elkészült, hagyja kihűlni.
Eközben a padlizsán kieresztette a vizet. Mossa meg a szeleteket hideg vízzel, majd szárítsa meg őket. Süssön meg egy kevés olívaolajjal mindkét oldalukat serpenyőben, amíg enyhén barnák lesznek. Helyezze a padlizsán szeleteket egy tányérra, és fedje le konyhai papírtörlővel.
A padlizsán sütése után süssön meg a maradék fokhagymát (pürésített formában) és a spenótot ugyanabban a serpenyőben kevés olívaolajon. Adj hozzá sót és borsot.
Helyezze az összetevőket egy sütőedénybe a következő sorrendben:
- Elsőként a szósz
- Lasagna tészta
- Padlizsán
- Szósz
- Spenót
- Mozzarella szeletek
- Lasagna tészta
- Padlizsán
- Szósz
- Spenót
- Mozzarella
- A lasagna tészták legyenek az utolsó réteg
Minden réteget befedünk a maradék szósszal, majd a reszelt sajtot bőségesen elosztjuk az egész lasagna tetején. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe helyezzük.
180 fokon 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 15 percig sütjük.
Tipp: A lasagna tésztalapokat nem szükséges előre elkészíteni.