Cheesecake almában
Egy édes kísértés, amely nemcsak finom, hanem egészséges is! Almában sült sajttorta!
Hozzávalók: 4 sárga alma 200 gramm ricotta 50 gramm cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 tojás 1/2 üveg vanília kivonat karamell szósz mogyoró mazsola
Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. Keverd össze a sajtot a cukorral, vaníliás cukorral és vanília kivonattal, majd add hozzá a tojást, és addig keverd, amíg egynemű masszává válik.
Vágd le az almák tetejét, majd kanalazd ki az alma belsejét, hogy „tálkává” alakuljon. Töltsd meg minden almát a sajtkrémmel. Süsd a sütőben, amíg az almák szép arany színűek lesznek (kb. 40 perc, ez függ az sütőtől és az almák méretétől, gyakran ellenőrizd).
Sütés után hagyd az almákat szobahőmérsékletre hűlni, majd tedd hűtőbe 2-3 órára.
Tálalás előtt öntsd rá a karamell szószt, szórj rá mazsolát és mogyorót az almákra.