Cékla tészta
A cékla meglehetősen alacsony kalóriatartalmú, és magas a vitamin- és ásványianyag-tartalmú. Folsavat, B1-vitamint, B2-vitamint, B6-vitamint, C-vitamint és béta-karotint, az A-vitamin előanyagát is tartalmazza. Van egy új receptünk a tészta szerelmeseinek!
- 1 csomag tészta
- 200 ml vegán tejföl a főzéshez
- 3 kisebb cékla
- 3 evőkanál citromlé
- 2-3 gerezd fokhagyma
- bors
- só
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Hámozzuk meg a céklát, vágjuk darabokra, és főzzük puhára. Amikor a cékla elkészült, pürésítsük az egészet a tejföllel és a fokhagymával együtt egy turmixgépben. Sóval, borssal és citromlével fűszerezzük.
Öntsük a mártást a lecsöpögtetett, főtt tésztára, és kis lángon pároljuk, amíg összeáll. A főzés hosszától függően a mártás hígabb vagy sűrűbb lesz.
Ha elégedett a szósz állagával, az étel készen van!
Ezeket a termékeket használtuk: Kombihámozó , V5 Powerline